Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ενας διόλου μυστηριώδης θάνατος (δελτίο αντιπληροφόρησης)

Η κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη, που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του βασανιστηρίου της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές (τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτής της βάναυσης πρακτικής τις περιγράφει η ίδια στην Καταγγελία της στο Συνήγορο του Πολίτη), βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο στις 18/3, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής της από τη Θήβα στην Κρήτη.

Σύνφωνα με την Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων (www.keli.gr) «συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται το κρατούμενο σαν αντικείμενο...».

Επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτού της δεν έχει συνταχθεί ακόμη, ενδεικτικό των μεθοδεύσεων που επιχειρούνται για την συγκάλυψη των ενόχων. Το μόνο σίγουρο είναι το ότι η φυσική εξόντωση όσων αγωνίζονται για μία ζωή συμβατή με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν αποτελεί πια απλώς μια απειλή, αλλά μια επιλογή των μηχανισμών του κράτους, επίσημων ή «παρακρατικών» (δες την επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών).

Η σιωπή και η αδιαφορία μας τους οπλίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP