Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Το αυγό του φιδιού (Δελτίο Αντιπληροφόρησης Μαϊου)

Το αυγό του φιδιού

Το Σάββατο 9/5/2009 έγινε ένα όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου φασιστικές ομάδες συνεπικουρούμενες από την αστυνομία έδρασαν εναντίον μεταναστών και αντιφασιστών διαδηλωτών. Εκαναν χρήση αυτοσχέδιου εξοπλισμού (γκλομπς, λοστοί κ.λ.π.) αλλά και εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τις αρχές (χειροβομβίδες κρότου – λάμψης).
Δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση φιλοξενούν απόψεις του τύπου «υπάρχει σχέδιο για αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας και γι’ αυτό εισρέουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες, βαράτε τους». Η συνέχεια του σίριαλ μεταφέρεται ξανά στους δρόμους με τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το ποδοπάτημα ενός κορανιού. 45 άτομα σύρθηκαν στο αυτόφωρο χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες και το ίδιο βράδυ πυρπολήθηκε από αγνώστους υπόγειο στον Αγιο Παντελεήμονα γιατί, προφανώς, οι πυρπολητές φρονούσαν ότι πρέπει να εξαγνίσουν τον τόπο από τα μιάσματα με φωτιά.
Την ίδια περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδηγήθηκε, εκών-άκων, στις 9 το βράδυ στο γραφείο του για να υπογράψει το Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής. Γιατί δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα και γιατί είναι και μια καλή άσκηση επί χάρτου για να δούμε ποιος θα αντιδράσει. Και οι αντιδράσεις φυσικά των κομμάτων του κοινοβουλίου είναι επιεικώς χλιαρές.
Το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί μόνιμο στόχο των πρετεντέρηδων στα κανάλια και της αστυνομίας που προκλητικά επωχούμενη εισέβαλε πριν δύο εβδομάδες στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου με πρόφαση τις διενέξεις μεταξύ ποδοσφαιρόφιλων χούλιγκανς.
Οι καταλήψεις γίνονται στόχος για «σανιδιές». Ο ίδιος εισαγγελέας που απουσίαζε από τα γεγονότα του Εφετείου της Σωκράτους θα αποφανθεί για τη νομιμότητα του κάθε εγχειρήματος πολιτών που παίρνουν τη ζωή τους και τους χώρους που τους ανήκουν στα χέρια τους;
Ο δήμαρχος του Ζωγράφου, γνωστός αστέρας της χούντας, παίρνει το νόμο στα χέρια του και εισβάλλει δύο φορές, τη μια με τη βοήθεια της αστυνομίας και την άλλη με δημοτικούς υπαλλήλους στο Ινφο καφέ Γαρδένια που εδώ και μήνες λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενος πολυχώρος δράσης και πολιτισμού.
Στους στόχους των φασιστοειδών μπήκε ακόμη κι ο κυβερνοχώρος. Δεκάδες ομάδες στο Facebook (σ.σ. χώρου επικοινωνίας στο διαδίκτυο που φιλοξενεί διάφορες απόψεις) δέχτηκαν ηλεκτρονική επίθεση ενυπόγραφα από το ΛΑΟΣ. Στο σχετικό κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονταν παραινέσεις για παρόμοιες επιθέσεις σε γκρουπ «αριστερών γουρουνιών, αναρχικών κ.λ.π.» και συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του Κορκωνέα που, υπενθυμίζεται, δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο τον περασμένο Δεκέμβρη.

Το γενικότερο κλίμα μυρίζει εποχές και πρακτικές που το κίνημα τις έχει πληρώσει ακριβά. Πάρα πολύ ακριβά!

Εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Και το κλωσάει η ανοχή.

Είμαστε σθεναρά αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε.
RT : 26/5/2009 4:07 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP