Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Στις 31/05 Κυριακή βράδυ έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες - μικροπωλητές της πλατείας Νέας Σμύρνης στον Ελεύθερο Γαλαξία.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη θετικά. Οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις ήταν ενδιαφέρουσες και όλες είχαν έναν κοινό παρανομαστή : το ότι το θέμα των μεταναστών δεν είναι μόνο των μεταναστών αλλά όλου του κινήματος.

Συγκλονιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων πρωτοβουλιών μεταναστών, μικροπωλητών κ.λ.π. καθώς και των παιδιών που πουλούν CD και άλλα μικροαντικείμενα στην πλατεία. Μερικές από αυτές τις ακούσαμε με βουρκωμένα μάτια ενώ σε όλες ο κόσμος διέκοπτε με χειροκροτήματα.

Πιο χαρακτηριστική ατάκα όμως ήταν αυτή του πεντάχρονου γιου ενός συντρόφου που ρώτησε μόλις είδε τα παιδιά από τη Νιγηρία μαζεμένα : "Μπαμπά, ποιοί είναι αυτοί οι ωραίοι σοκολατένιοι;"

Η εκδήλωσε έβγαλε ψήφισμα που θα δημοσιευτεί άμεσα και κατέληξε σε φιλική γιορτή που ζέσταναν ακόμη παραπάνω οι Νιγηριανοί με προσφορές σε σπέσιαλ μπύρες και κάσιους.

Επανερχόμαστε με φωτο, το ψήφισμα και κείμενα από την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP