Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ομέρ Πριόνης εναντίον Αφρικανών Γυναικών


Στις 12,13 και 14 Ιουνίου, η Ενωση Αφρικανών Γυναικών διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην Πλατεία Αμερικής

Την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα το πρωί της 10ης Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων ακύρωσε την παροχή ρεύματος και νερού που είχε υποσχεθεί στην Ένωση Αφρικανών γυναικών για το φεστιβάλ τους και τους απαγόρευσε
- να αναρτήσουν πανώ,
- να βάζουν μουσική και
- να μιλούν δυνατά(???)
σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί γενικά το φεστιβάλ.
Γίνονται προσπάθειες να βρεθούν λύαεις (κατά πάσα πιθανότητα θα καλύψει το ρεύμα το Δίκτυο) για να πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτες ημέρες τουλάχιστον.
Με την αντι-μεταναστευτική υστερία που επικρατεί αλλά και με την εκλογή του ΛΑΟΣ στην τέταρτη θέση τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ανακοίνωση του Δικτύου
Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να ακυρώσει
το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών

Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε εφαρμογή την (ακρο)δεξιά στροφή της κυβέρνησης, επιχειρώντας να ακυρώσει το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Δήμος Αθηναίων αποσύρει την υποστήριξη του (παροχή εξέδρας και μικροφωνικής) με την πραγματικά απίστευτη δικαιολογία ότι «είναι τεταμένη η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα», καθώς και ότι «υπάρχει απειλή επίθεσης ακροδεξιών». Αντί δηλαδή ο Δήμος να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα των μεταναστριών στην πολιτική-πολιτιστική δράση, επιχειρεί να τους το αφαιρέσει, σαμποτάροντας την εκδήλωση τους την τελευταία στιγμή. Η λογική του «μη μιλάτε για να μην σας επιτεθούν» δείχνει ότι οι κοινωνία που διαμορφώνουν οι ακροδεξιοί και οι εμποράκοι της κοινωνικής ανασφάλειας, είναι μια εφιαλτική κοινωνία χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.
Σε πείσμα, όμως, του Δήμου Αθηναίων και των τραμπούκων, το Φεστιβάλ θα γίνει! Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να πλαισιώσει (Παρασκευή και Σάββατο στις 6:00 μμ, πλατεία Αμερικής) το Φεστιβάλ που οργανώνεται από τις ίδιες τις μετανάστριες, καλούμε τις οργανώσεις της Αριστεράς να δημιουργήσουν ασπίδα δημοκρατικής προστασίας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Να μη γίνουν οι μετανάστες οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης.
Να αντιπαρατεθούμε με το ρατσισμό και το νεοφασισμό σε κάθε γειτονιά.

Αθήνα 11/6/09
RD : 11/6/2009 2:59 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP