Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Μπουγατσάκια

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ

Υλικά:

  • 300 γρ. βούτυρο Κερκύρας
  • ¼ σιμιγδάλι ψηλό
  • 6 αυγά
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • έτοιμη ζύμη για 20 σφολιατάκια


    Υλοποίηση
  • Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη για αρκετή ώρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μίγμα αυτό στο μάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε ζεστάνει σε ένα άλλο κατσαρολάκι Αμέσως μετά προσθέτουμε και την βανίλια.
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε προκειμένου να μην σβολιάσει. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας όταν πλέον έχει γίνει χυλός.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Σε μία επιφάνεια απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πάνω σε αλεύρι και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε τα σφολιατάκια. (Αν κάποιο σπάσει το πλάθουμε και το ανοίγουμε από την αρχή).
  • Όταν κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα σφολιατάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτή και τα κλείνουμε με το χέρι (όχι με πιρούνι)
  • Βάζουμε στο τέλος σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπουγατσάκια με τέτοιό τρόπο ώστε το ένα να ακουμπάει λίγο στο άλλο.(Αυτό γίνεται για να μην ανοίξουν).
  • Τα ψήνουμε (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Καλή όρεξη

RD :19/6/2009 2:31 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP