ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο Κερκύρας
- ¼ σιμιγδάλι ψηλό
- 6 αυγά
- 2 λίτρα γάλα
- 1 βανίλια
- 300 γρ. ζάχαρη
- έτοιμη ζύμη για 20 σφολιατάκια
Υλοποίηση - Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη για αρκετή ώρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μίγμα αυτό στο μάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε ζεστάνει σε ένα άλλο κατσαρολάκι Αμέσως μετά προσθέτουμε και την βανίλια.
- Όταν αρχίζει να φουσκώνει βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε προκειμένου να μην σβολιάσει. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας όταν πλέον έχει γίνει χυλός.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Σε μία επιφάνεια απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πάνω σε αλεύρι και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε τα σφολιατάκια. (Αν κάποιο σπάσει το πλάθουμε και το ανοίγουμε από την αρχή).
- Όταν κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα σφολιατάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτή και τα κλείνουμε με το χέρι (όχι με πιρούνι)
- Βάζουμε στο τέλος σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπουγατσάκια με τέτοιό τρόπο ώστε το ένα να ακουμπάει λίγο στο άλλο.(Αυτό γίνεται για να μην ανοίξουν).
- Τα ψήνουμε (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή όρεξη
RD :19/6/2009 2:31 μμ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου