Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

6 σχόλια:

  1. Ζούμε μονο για τον Γαλαξία. Εμπρός στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H νέα Σμύρνη τελεί υπό κατάληψη και ο δήμαρχος παρακολουθεί άπρακτος.

    Από τις 14 Δεκέμβρη 2008 κατά τη διάρκεια των γεγονότων της εξέγερσης που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αριστεριστές και αναρχικοί έχουν καταλάβει τον Γαλαξία, ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της νέας Σμύρνης.
    Ο γαλαξίας βρίσκετε στο πιο κεντρικό σημείο του δήμου και περνάνε καθημερινά χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι βλέποντας τα αίσχη που γίνονται από τις καταχρήσεις τα ξενύχτια και γενικά η περιθωριακή εμφάνιση και συμπεριφορά έχουν αγανάκτηση και ο δήμος παρακολουθεί αμέτοχος το ότι γίνετε χωρίς να επεμβαίνει.

    Αντίθετος έχουν παρελάσει από εκεί δεκάδες στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου κυρίου Κουτελακη που ανήκει και στηρίζεται ανοικτά από τον Συνασπισμό.

    Τα παιδία μας παίζουν μέσα σε ακατάλληλα συνθήματα και βλέποντας ακραίες συμπεριφορές από τους καταληψίες που κάθε βράδυ κάνουν πάρτι μοιράζουν χαρτιά και έχουν καταντήσει το κέντρο της πόλης μας απαράδεκτο.

    Ο γαλαξίας εδώ και χρόνια μετά από απόφαση του δήμου παρέμενε κλειστός την στιγμή που μπορεί να κατεδαφιστεί και την θέση του να πάρει το πράσινο με την κατάλληλη ανάπλαση η ακόμα και να λειτουργήσει όπως παλαιά προσφέροντας μια μικρή όαση ξεκούρασης δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

    Έχουν γραφτεί με graffiti όλες οι άλλοτε ωραίες λιμνούλες και οι τοίχοι τις πλατειάς με ακραία και υβριστικά συνθήματα που από όπου και να προέρχονται δεν μας αρέσει να τα βλέπουν και να διαβάζουν τα παιδιά μας.
    Επικρατεί μια αίσθηση παντελούς παράδοσης στην βρωμιά και στο αλκοόλ και θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι ο γαλαξίας δεν είναι πανεπιστημιακό κατάλυμα για να το κάνουνε όπως τα πανεπιστήμια που έχουν τα έχουν καταστρέψει και μετά ζητάνε μεγαλύτερα κονδύλια για αυτά.

    Μέρα με την μέρα με την απαράδεκτη παρουσία τους ο οικονομικός κόσμος και τα μαγαζιά υποφέρει ολοένα και περισσότερο με τα μικροεπεισόδια που δημιουργούνται στο ποιο κεντρικό κομμάτι του δήμου.

    Επιτέλους κύριε Κουτελακη υπάρχετε βλέπετε ακούτε ?? γιατί εάν δεν σας πειράζουν τα ποτά και η κατανάλωση Αλκοόλ από ανήλικους τα graffiti η μόλυνση και ο μεγάλος σκουπιδοτος που μετατρέπετε σιγά σιγά η πλατειά παραιτηθείτε αυτήν την στιγμή δηλώνοντας ανίκανος να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάσταση.

    Με τέτοιες συμπεριφορές ωθείται τον κόσμο σε υποστηρίξει κομμάτων που δεν τους εκφράζει που όμως βλέπουν τα προβλήματα.

    Κλείνοντας θα πω ότι κύριε Κουτελακη σας ψήφισα 2 φορές και πίστεψα σε εσάς ελπίζω να μην έκανα ένα τόσο τεράστιο λάθος.

    ΜΑΡΙΑ .



    http://xs.to/xs.php?h=xs136&d=09065&f=10849.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία (με τα κίτρινα; τα κόκκινα; Μάλλον τα μαύρα τα κατάμαυρα...

    Είμαι ένας από αυτούς που μπήκαν στο Γαλαξία, στις 14/12 και δεν πρόκειται να το κουνήσω από εκεί, ο Θεός ο ίδιος (στον οποίο ασφαλώς και δεν πιστεύω...) να έρθει να με βγάλει.

    Διαφωνώ ασφαλώς με όλα όσα γράφεις, είναι αήθη και ψευδή (ελπίζω κάτι να βγάλεις από τη 'χολή' αυτή για τα προς το ζην σου) αλλά αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο είναι το σχόλιό σου για τον οικονομικό κόσμο και τα μαγαζιά της πλατείας.

    Που το κατάλαβες βρε τσακάλι ότι θα γονατίσουμε την οικονομία της Νέας Σμύρνης; Στο Harvard έχεις σπουδάσει ρε φωστήρα; Financial Times διαβάζεις ρε Πολ Κρούγκμαν των νοτίων προαστίων; Την πρακτική σου στους Λίμαν Μπράδερς έχεις κάνει;

    Όντως θα τους τσακίσουμε όλους Μαρία: ξεκινήσαμε με τον Παναγιώτη τον Τσιάπη, που μας εκλιπαρεί να μην αφήσουμε τα παιδάκια του να πεινάσουν και θα συνεχίσουμε με τον Λευτέρη που θα του κλείσουμε και τα δύο σουβλατζίδικα. Σειρά θα πάρει ο Λώλος, ο Γιώργος, η Δέσποινα με τα γλυκά κ,λπ. Θα γίνει εδώ των προθεσμιακών ομολόγων το κάγκελο…

    Μόνο ο Θανάσης ο Μελέτης θα μείνει ζωντανός και θα γίνει ο Μπιλ Γκέιτς του Λεκανοπεδίου από τα αλκοολούχα ποτά που αγοράζουμε.

    Αα να χαθείς δόκτορα των Οικονομικών Επιστημών…

    Θανάσης Αντωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ‘’Τα παιδία μας παίζουν μέσα σε ακατάλληλα συνθήματα’’

    -Δεν νομίζω πως σας έχει ορίσει κάποιος αρμόδια για να μας αναφέρετε ποια συνθήματα είναι κατάλληλα και ποια όχι. Σημειωτέων ότι τα συνθήματα αυτά έχουν γραφτεί κυρίως από μικρά παιδιά και εκφράζουν τον υγιή αυθορμητισμό τους γι’ αυτό καλό θα ήταν εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτή τη νεολαία να πάρετε στα σοβαρά τα λίγα μέσα που της έχετε αφήσει για να εκφραστεί ελεύθερα.



    ‘’Έχουν γραφτεί με ακραία και υβριστικά συνθήματα’’

    -Όταν μιλάμε για τα σκατά δεν θα μας πειράζουν οι λέξεις που τα προσδιορίζουν.



    ‘’ακραίες συμπεριφορές από τους καταληψίες που κάθε βράδυ κάνουν πάρτι, μοιράζουν χαρτιά’’

    -Συγνώμη θεωρείτε αλήθεια ακραίες συμπεριφορές τα πάρτι και τα μοιράσματα έντυπου υλικού; Τα πάρτι αποτελούν άκρος διαδεδομένη μορφή διασκέδασης (τα συγκεκριμένα πάρτι στα οποία αναφέρεστε έχουν άκρος αθώα μορφή ιδικά εάν τα συγκρίνουμε με αυτά που γίνονται στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης) και τα μοιράσματα έναν ακόμα από τους λίγους αναλοτρίωτους τρόπους έκφρασης που μας έχουν απομείνει.

    ‘’η μόλυνση και ο μεγάλος σκουπιδότοπος που μετατρέπετε σιγά, σιγά η πλατειά’’

    Μάλλον δεν θυμάστε πως ήτανε ο γαλαξίας πριν μπούνε μέσα οι καταληψίες.
    Εάν σας ενοχλεί τόσο πολύ η μόλυνση σας προτείνω να υιοθετήστε έναν ποιο εναλλακτικό τρόπο ζωής ανακυκλώνοντας περισσότερο και καταναλώνοντας λιγότερο. Και να ξέρετε πως οι πολίτες αυτού του κόσμου ευθύνονται μόνο για το 3% της μόλυνσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μαντέψτε ποιοι ευθύνονται για το υπόλοιπο 97%.


    Σας καλό πριν ξανά προσπαθήσετε να κατηγορήσετε με στοιχεία που δεν στέκουν τους ανθρώπους που έχουν πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα να περάσετε μια βόλτα από την ανοιχτή κατάληψη και να δείτε και μόνη σας ότι όσα αναφέρετε στο κείμενο σας δεν έχουν καμία βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τί γίνεται αργά το βράδυ μέσα στο Γαλαξία αλλά όσες φορές πέρασα απ'έξω απόγευμα ή κ βράδυ δεν διαπίστωσα καμία "αποκλίνουσα" συμπεριφορά όπως υπονοεί η κα Μαρία! Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον στην κατάληψη του Γαλαξία αλλά από το να γίνει καφετέρια προτιμώ να γίνει κέντρο των οποιωνδήποτε ιδεών. Αρκεί βέβαια να μην τελούνται παράνομες πράξεις μέσα εκεί κ αρκεί να μπορώ να έρθω με το παιδί μου(αν είχα). Δεν νομίζω ότι ενοχλούν κανέναν οι "καταληψίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eiste eleina ipokimena tis koinwnias kai aristerofasistes tou kerata alla oi meres plisiazoyn!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP