Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Επίθεση στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια

Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου το στέκι μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, δέχτηκε επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Η χειροβομβίδα που πετάχτηκε σε παράθυρο της αίθουσας της εκδήλωσης αναπήδησε στο διπλό τζάμι και έσκασε έξω απο το κτήριο. Η παρακρατική επίθεση είχε ξεκάθαρο στόχο την δολοφονία μελών του ΣΑΣ και όσων συμμετείχαν στη συζήτηση.






Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά & Κοινωνικά Δικαιώματα


Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών



Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο.

Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2009

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον 24 ώρες μετά την επίθεση, αναγνωρίστηκε και επισήμως το γεγονός αφού αναφέρθηκε σαν είδηση από τα [ή από κάποια, έστω] ΜΜΕ. Κι όχι σπουδαία πράγματα, δηλαδή. Τόσο διστακτικά που, όταν το αναφέρω, ξαφνιάζεται ακόμα μεγάλο μέρος των συνομιλητών μου ή, ακόμα καλύτερα, με ρωτάει αν κάνω πλάκα. Εξάρχεια, Στέκι μεταναστών, Αντιρρησίες Συνείδησης: η επιτομή των χώρων και των ομάδων «υψηλής επικινδυνότητας» στο πλαίσιο ενός κυρίαρχου λόγου περί "μειοψηφιων" που θέτουν σε κρίση την κοινωνική ευταξία. Πολλαπλά στοχοποιημένοι χώροι, με άλλα λόγια, και πολλά τα ερωτήματα: Τι σημαίνει μια δολοφονική επίθεση σε ένα τέτοιο συνδυασμό στόχων; Αποτελεί "μεμονωμένο περιστατικό", δράση αυτόκλητων Ράμπο που αναλαμβάνουν να "καθαρίσουν" τα Εξάρχεια για λογαριασμό της αστυνομίας; Μέρος σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη; Αφυπνίζεται το παρακράτος και οργανώνεται φασιστική τρομοκρατία; Έχει επιληφθεί του θέματος η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που κάνει διπλοβάρδιες για τα γκαζάκια; Τι σημαίνει η εκκωφαντική σιωπή των, λαλίστατων μέχρι πρότινος, αστυνομικών Αρχών και κυβερνητικών παραγόντων; Και, κυρίως, μας αφορούν αυτές οι, απαξιωμένες από τις αρχές και τα ΜΜΕ, επιθέσεις;
    "Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου"

    Την άλλη φορά, τα τζάμια μπορεί να μην είναι διπλά!

    Αφροδίτη Κουκουτσάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP