Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Στα μαλακά ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «Περίανδρος» (δελτίο αντιπληροφόρησης)

Στις 18 Μαρτίου το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ότι ο χρυσαυγίτης «Περίανδρος» Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, επίδοξος δολοφόνος των Δ. Κουσουρή, Γ. Καραμπατσόλη και Η. Φωτιάδη, μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να κινείται ελεύθερος ανάμεσά μας. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των Καραμπατσόλη-Φωτιάδη σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, μειώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη των 21 χρόνων σε 12. Με το άκουσμα της απόφασης οι συγκεντρωμένοι παρακρατικοί ομοϊδεάτες του Ανδρουτσόπουλου κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των συμπαραστατών των θυμάτων. Και με δικαστική βούλα τα χέρια τους ήταν λυτά.

Ένα μικρό ιστορικό:

Η ιστορία ξεκινάει πριν από δέκα περίπου χρόνια. Στις 16 Ιουνίου 1998 δικάζονταν στα κτίρια της Ευελπίδων εκπαιδευτικοί και φοιτητές που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους καθηγητές. Σε διαφορετικό κτίριο δικάζονταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» για παλαιότερη επίθεση σε μέλη της Ο.Σ.Ε. Η ομάδα των παρακρατικών προκαλούσε συνεχώς τους συγκεντρωμένους, χαριεντιζόμενη πάντοτε με αστυνομικούς. Μετά το πέρας της δίκης, οι Κουσουρής, Καραμπατσόλης, Φωτιάδης, μέλη του Νέου Αριστερού Ρεύματος και συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, πήγαν στην καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια. Λίγη ώρα αργότερα τους επιτέθηκε ομάδα χρυσαυγιτών, οπλισμένων με ξύλα και λοστούς, με επικεφαλής τον «Περίανδρο». Ο Δ. Κουσουρής γλύτωσε παρά τρίχα το θάνατο, ενώ σοβαρά κακοποιημένοι βρέθηκαν οι υπόλοιποι δύο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για συμπλοκές «ακροκινούμενων ομάδων», εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα και υποβαθμίζοντας το συμβάν. Φαίνεται είχε λερωμένη τη φωλιά της…


Για επτά περίπου χρόνια ο «Περίανδρος» ήταν άφαντος. Φυγοδικούσε, έλεγαν, στη Βενεζουέλα, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει τον ισχυρισμό, ενώ τον Ιούνιο του 1999 εθεάθη στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου… Στις 17/4/2004 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα» ρεπορτάζ με τίτλο «Αστυνομικοί κάλυπταν τον Περίανδρο», όπου παρατίθενται αποσπάσματα από την απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τις στενές σχέσεις της με την «Χρυσή Αυγή». Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο «Περίανδρος» παραδίνεται στην αστυνομία, παίρνοντας προφανώς εγγυήσεις για την προστασία του και την γρήγορη αποφυλάκιση του. Αν κάτι είναι «φως φανάρι» αυτό είναι η κάλυψη που παρείχαν μηχανισμοί του κράτους και της αστυνομίας στον «Περίανδρο». Τι κι αν οι κ.κ. Ρωμαίος και Χρυσοχοϊδης, υπουργοί δημόσιας τάξης του ΠΑΣΟΚ, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι «είναι θέμα τιμής για την αστυνομία η σύλληψη ‘Περίανδρου’». Παραμύθια.


Τόσα χρόνια δράσης της συμμορίας, οι τραμπούκοι μαχαιροβγάλτες της μένουν στο απυρόβλητο. Δύσκολα θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Όσο ο πλούτος δεν διανέμεται στους παραγωγούς του, όσο οι κυρίαρχες πολιτικές είναι υπέρ του κεφαλαίου, οι παρακρατικές συμμορίες θα είναι εκεί, νυχτοφύλακες του αγίου αστικού καθεστώτος μας. Σε περιόδους δε ταξικής και κοινωνικής πόλωσης θα ανασύρονται από τον υπόνομο για να φτάνουν εκεί που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να φτάσει η κρατική εξουσία και οι κυβερνήσεις.


Σήμερα, η επί της ουσίας αθωωτική απόφαση για τον «Περίανδρο» μοιάζει να δικαιώνει και να ενθαρρύνει το συνεχιζόμενο κύμα κρατικής και παρακρατικής βίας. Ειδικά μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, και καθώς η οικονομική κρίση μεταφράζεται ήδη σε μαζικές απολύσεις και νέα φτώχεια, επιχειρείται η πλήρης αυταρχική θωράκιση του συστήματος απέναντι στο κίνημα και τους αγώνες. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιχειρούμενη κατάργηση του ασύλου, η νομοθεσία για τις κουκούλες, η επαναφορά της περιύβρισης δημόσιου λειτουργού πάνε χέρι-χέρι με την τηλεοπτική τρομολαγνεία, την χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών, τις κρατικές δολοφονίες.



Κι όμως, αντί να μας φοβίσουν μας εξοργίζουν! Δυναμώνουν την πεποίθηση μας ότι οι μαζικοί αγώνες θα ανατρέψουν τις πολιτικές που επωάζουν «το αυγό του φιδιού».


Λεπτομέρεια: Προφανώς υποχρεωμένος στους άνωθεν προστάτες του, ο «Περίανδρος» μαζί με δύο παρακρατικούς επιτέθηκε στον συγκρατούμενο του στις φυλακές Αλικαρνασσού αναρχικό Γ. Δημητράκη. Ο Γ. Δημητράκης τραυματίστηκε, ενώ ο «Περίανδρος» φυγαδεύτηκε κακήν-κακώς από τους ανθρωποφύλακες σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Είναι άλλωστε εφεδρεία για το μέλλον…




4 σχόλια:

  1. Τί να πει κανείς τί να πρωτοκαταδικάσει, τους δολοφόνους ακροδεξιούς ή την ατιμωρησία τους; Και οι υπόλοιποι της ομάδας που επιτέθηκε με σκοπό να σκοτώσει τα παιδιά πού βρίσκονται; Τέτοια θαλπωρή για τους εγκληματίες ακροδεξιούς; Και οι πληγές στα σώματα και τις ψυχές των παιδιών που γλύτωσαν από τύχη τη ζωή τους εκείνη τη μέρα; Μάλλον θα μείνουν ανοιχτές, αλλά ποιός νοιάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα μαλακα??? οπου καταδικαστηκε ενας αθωος για ανθρωποκτονια χωρις κανενα σοβαρο αποδεικτικο στοιχειο??? αισχος επιτελους με την μαρξιστικη τρομοκρατια! Δεν ειμαι ουτε με την Χρυση Αυγη ουτε με αναρχικους αλλα πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο του συμπολίτη μου. Δεν είμαι ούτε μέλος της Χρυσής Αυγής ούτε μέλος καμίας αριστερής οργάνωσης. Τώρα που το σκέπτομαι, δεν είμαι μέλος καμίας πολιτικής οργάνωσης ή ομάδας. Είμαι μέλος της κοινωνίας και υποστηρίζω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου ελεύθερα. Και η άποψή μου είναι η εξής. Εχω δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι όπως θέλω (ακρο-αριστερός ή ακρο-δεξιός. Γιατί όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως ακρο-δεξιοί ονομάζονται φασίστες και επιπλέον είναι και κοινωνικά καταδικταίοι, ενώ όσοι αυτοπροσδιορίζοται ως αριστεροί είναι αποδεκτοί και ενίοται χαρακτηρίζονται ως "ρομαντικοί". Αυτό δεν είναι κοινωνικός ρατσισμός και φασισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνη τη μέρα μπήκαν άτομα με καδρόνια και δολοφονικές διαθέσεις και χτύπησαν τα τρία παιδιά με σκοπό να τους σκοτώσουν. Αυτό είναι φασισμός για όποιον δεν ξέρει τί είναι. Από τύχη γλύτωσαν τα παιδιά. Εδώ πλέον μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα που χάνονται όταν εμπλέκονται φασίστες γιατί οι φασίστες όταν δεν μπορούν να πείσουν βιαιοπραγούν. Αυτά είναι γνωστά. Και οι ακροδεξιοί είναι καταδικασταίοι επειδή όταν δεν μπορούν να πείσουν βιαιοπραγούν. Ούτε εγώ είμαι μέλος καμιάς οργάνωσης αλλά ρε παιδιά μη δικαιολογείτε τέτοιες πράξεις είναι ντροπή. Δεν είναι θέμα πολιτικών απόψεων, ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις αλλά δεν μπορεί να σκοτώνει τον άλλο που έχει διαφορετικές. Όποιος δεν καταδικάζει τέτοιες ενέργειες είναι εγκληματίας, άνθρωπος ποταπός, δυστυχισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP