Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ WINDΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η επίθεση της Διοίκησης της WIND απέναντι στο Σωματείο μας συνεχίζεται με νέο, προκλητικότερο τρόπο, την απόλυση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μας Όλγας Κολιούση. Πρόκειται για περίπτωση καθαρής συνδικαλιστικής δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά τα όσα σκόπιμα διαρρέει η διοίκηση για να θολώσει τα νερά και να αποτρέψει τους συναδέλφους από την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης. Είναι συνέχεια των διώξεων που έχει δεχθεί το Σωματείο μας.

Η νέα επίθεση απέναντι στην δράση του Σωματείου μας έρχεται σε μια χρονική στιγμή:

=> Που διεξάγουμε έναν αγώνα για να μην πωληθούν τμήματα της εταιρίας σε εργολαβικές εταιρίες, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συναδέλφων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου και είμαστε στο στάδιο της Μεσολάβησης (Ο.ΜΕ.Δ) για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) για το 2009. Κορυφαία στιγμή της δράσης μας ήταν η πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 14 Ιουλίου, που τρομοκρατημένοι από την επιτυχία και το αντίκτυπό της τα παπαγαλάκια της Διοίκησης της WIND διοχέτευαν στις εφημερίδες πληροφορίες για συμμετοχή 40-50 εργαζομένων, ενώ το πραγματικό νούμερο ήταν πάνω από το 1/3 των εργαζομένων.

=> Οι κυβερνήσεις και εργοδότες προσπαθούν να μεταφέρουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις τσέπες των εργαζομένων, αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και ελαστικοποιώντας τις σχέσεις εργασίας.

Στόχος της Διοίκησης της WIND είναι να χτυπήσει και να διαλύσει τις σχέσεις εργασίας που έχουμε κατακτήσει με τις δύο ΕΣΣΕ. Θέλει να διαμορφώσει σχέσεις εργασίας που δεν θα υπακούουν σε καμία ΕΣΣΕ, σε καμία συλλογική ρύθμιση. Θέλουν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση: απολύοντας προκλητικά εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου, αφήνοντας να αιωρούνται απειλές και για άλλα. Προσπαθούν να στείλουν τρομοκρατικό μήνυμα στους συναδέλφους, «πως δεν λογαριάζουν ούτε την συνδικαλιστική προστασία», για να αποτρέψουν από την εγγραφή στο Σωματείο και πολύ περισσότερο από ενέργειες υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης καλύτερων σχέσεων εργασίας. Είναι φανερό ότι το Σωματείο μας αποτελεί εμπόδιο στις ανεξέλεγκτες ορέξεις της Διοίκησης της WIND, ένα αγκάθι που θέλει να του περιορίσει την δραστηριότητα, να το απονευρώσει, να το αδρανοποιήσει και να το εκφυλίσει στα μάτια των εργαζομένων.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Το Σωματείο μας έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινηματικές ενέργειες, μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να απαντά πετυχημένα στις επιθέσεις της εργοδοτικής πλευράς.

Αποδείχτηκε επανειλημμένα με την δικαστική δίωξη για να κηρυχθεί παράνομο το ΔΣ του Σωματείου μας, όσο και με την δίωξη του μέλους του ΔΣ Στέφανου Μάλαμα για την συνδικαλιστική του δράση, που με τους αγώνες του Σωματείου και την αλληλεγγύη σωματείων και συλλογικοτήτων, με την συγκρότηση επιτροπών συμπαράστασης και διαρκείς κινητοποιήσεις (μοιράσματα ανακοινώσεων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς κλπ.) καταφέραμε να αποτρέψουμε.

Έτσι, με ενότητα, δυναμικά και αποφασιστικά, σε συντονισμό με άλλα σωματεία και συλλογικότητες, θα απαντήσουμε και σ’ αυτή την πρόκληση.

Να είμαστε σίγουροι ότι ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης του μέλους του ΔΣ του Σωματείου μας μπορεί να είναι μακρόχρονος.. Χρειάζεται να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα προτείνει το ΔΣ του Σωματείου μας στην Γενική Συνέλευση στις 11/8 είναι:

- Δευτέρα 17/8: συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης (από σωματεία, συλλογικότητες κλπ.) για την ανάκληση της απόλυσης.

- Τρίτη 18/8: συζήτηση των προσφυγών του Σωματείου μας, της απολυμένης συναδέλφισσας και του ΣΕΤΗΠ (η συναδέλφισσα είναι μέλος και σ’ αυτό το σωματείο) στην Επιθεώρηση Εργασίας.

- Τετάρτη 19/8 και Τετάρτη 26/8, 24ωρες πανελλαδικές απεργίες και περιφρούρησή τους στα κτήρια σε Μαρούσι και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

- Παράσταση συνδικαλιστών και εργαζομένων της WIND στη Διοίκηση της WIND στο Μαρούσι. Οι συνδικαλιστές θα είναι από πρωτοβάθμια σωματεία, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ (η ημερομηνία θα οριστεί σύντομα).

- Συμβολικό αποκλεισμό καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μ’ αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα δείχνουμε για μια ακόμα φορά την πρόθεσή μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δεν είναι αγώνας για την «τιμή των όπλων», ούτε πρέπει να πιστεύουμε αυτό που μονότονα καλλιεργεί η διοίκηση ότι «τίποτα δεν γίνεται». Αυτή η κλιμάκωση της δράσης μας, κι ακόμα παραπέρα αν χρειαστεί, είναι σοβαρή πίεση πάνω στην εταιρία, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να μας οδηγήσει στη νίκη-ανάκληση της απόλυσης. Έτσι όχι μόνο θα υπερασπίσουμε το Σωματείο -δηλαδή τη δυνατότητά όλων μας να συζητάμε και να διεκδικούμε συλλογικά- αλλά και θα ανοίξουμε τον δρόμο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας: Επαναφορά των κουπονιών. 100 ευρώ αύξηση σε όλους τους μισθούς της ΕΣΣΕ. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το ΔΣ του Σωματείου μας από την πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε η απόλυση του μέλους του, πήρε πρωτοβουλίες για να ανακληθεί από την Διοίκηση της WIND. Επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Προσωπικού και απαιτήσαμε την ανάκληση, μοιράσαμε ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής 7/8 στα κτήρια της Κηφισίας 66, αποφασίσαμε την προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προσφύγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας την Δευτέρα 10/8.

Όπως γράψαμε, προτείνουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με μορφές όπως είναι οι απεργίες και οι αποκλεισμοί κτηρίων. Όμως αυτές οι ενέργειες θέλουμε να είναι των ίδιων των συναδέλφων στην WIND, γιατί μόνο έτσι μπορούν να έχουν και την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όπως η πρόσφατη απεργία και η περιφρούρησή της σε Λ. Αθηνών και Ωραιόκαστρο.

Γι’ αυτό το λόγο όποιες ενέργειες γίνονται στον εργασιακό χώρο της WIND, πρέπει να γίνονται με πρωτοβουλία του Σωματείου, να οργανώνονται και να συντονίζονται από το επιχειρησιακό σωματείο.

Τα υπόλοιπα σωματεία και συλλογικότητες μπορούν να προσφέρουν την συμβουλευτική τους γνώμη και την αλληλεγγύη τους μέσα από διαδικασίες διαλόγου και σχήματα όπως οι επιτροπές αλληλεγγύης. Διαφορετικά, πρωτοβουλίες όπως αυτές που έγιναν από το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ, οι «αλεξιπτωτικοί» αποκλεισμοί των κτηρίων της Λ. Αθηνών και της Κηφισίας 66, δεν προσφέρουν στην οργάνωση του αγώνα και δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα, αφού είναι δράσεις αποκομμένες από τους εργαζόμενους. Πολύ δε περισσότερο όταν γι’ αυτές τις δράσεις δεν είναι ενημερωμένο το Σωματείο μας, όπως συνέβη στους δύο αυτούς αποκλεισμούς.

Για να οργανώσουμε αποτελεσματικά την συμπαράσταση στην απολυμένη συνάδελφο,

πρέπει να στηριχτούμε καταρχάς στις δικές μας δυνάμεις,

να κινητοποιηθούμε μαζικά και αποφασιστικά,

να πάρουμε εμείς οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας.

Αυτή την κινητοποίηση μπορεί να την πετύχει μόνο το επιχειρησιακό σωματείο, που έχει δράση 4 χρόνια και με τις επιτυχίες του έχει ριζωθεί και καταξιωθεί στους συναδέλφους WIND.Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ11.8.2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP