Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

3 σχόλια:

  1. μάγκες αυτό το είδατε;
    http://salonica-press.blogspot.com/2009/02/blog-post_2582.html

    παρεμπιπτόντως το "σηκώνω" και στον indymedia να μαθευτεί!

    ένας από Ν.Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκανα post στο indymedia για το θέμα στην κατηγορία "Τοπικά Νέα".
    Ο τύπος από τη ΣΟ θεώρησε ότι πρέπει να μπει στο forum...

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=993502

    ένας από Ν.Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον κύριο Βαΐτση Αποστολάτο, βουλευτή του ΛΑΟΣ για την ερώτηση του στη Βουλή σχετικά με την τύχη του κτιρίου του Γαλαξία στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Η επιλογή του να κάνει την κίνηση αυτή τη χρονική στιγμή (στιγμή κατά την οποία η κατάληψη του Ελεύθερου Γαλαξία έχει ήδη ξεπεράσει τους 2 μήνες), απηυδισμένος δήθεν από την εγκατάλειψη του κτιρίου (και ενοχλημένος πραγματικά από τις δράσεις της κατάληψης) μας δείχνει ότι κινούμαστε σε σωστό δρόμο και μας δίνει την αφορμή να στείλουμε και εμείς ένα μήνυμα προς τον κύριο Αποστολάτο και κάθε επίδοξο μιμητή του.
    Και εμείς απηυδισμένοι καταλάβαμε το Γαλαξία. Και τον καταλάβαμε, αντί να τον ζητήσουμε, γιατί από τις αρχές Δεκέμβρη σταματήσαμε να ζητάμε από άρχοντες, τοπικούς και κρατικούς, να κάνουν το οτιδήποτε για εμάς. Από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά, πήραμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε, εκτός από το να βγούμε στους δρόμους, ήταν να καταλάβουμε το Γαλαξία και να τον μετατρέψουμε εμείς σε πολιτιστικό κέντρο. Με έναν πολιτισμό όμως ο οποίος δεν είναι πλήρως υποταγμένος στο νόμο της ανταλλαγής, ούτε εντελώς άχρηστος, επειδή είναι τυφλά παραδομένος στη χρήση.
    Αλλά και πέρα από αυτό, να τον μετατρέψουμε σε κέντρο αντιπληροφόρησης, κέντρο αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, κέντρο των κοινωνικών αγώνων που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν.
    Μακριά και απέναντι σε θεσμούς, κόμματα, ιεραρχίες και μικροπολιτικά συμφέροντα, εδώ και 2 μήνες, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, διαφωνούμε, οργιζόμαστε, δημιουργούμε, γιορτάζουμε, βρισκόμαστε και συνεχώς βρίσκουμε και άλλους. Έξω από αίθουσες, συνεδριακούς χώρους, καφετέριες, μπαρ και χώρους διασκέδασης, εργασιακούς χώρους, τράπεζες και καταστήματα, σχολεία και πανεπιστήμια, δικαστήρια και φυλακές, επιτηρούμενους διαδρόμους, τρόλεϊ, λεωφορεία και αποβάθρες μετρό με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, αποφασίζουμε και δρούμε όλοι μαζί, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Με ανοιχτές συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με συντροφικότητα και διάλογο, με σύνθεση και συνδιαμόρφωση, αποφασίζουμε και δρούμε συλλογικά.
    Δείξαμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες της εξέγερσης και σε κάθε φυλακισμένο, στην Κ. Κούνεβα και σε κάθε εργαζόμενο που δέχεται επίθεση (φυσική ή μη), σε απολυμένους εργάτες, σε γυναίκες, σε μετανάστες, σε φοιτητές, σε επισφαλείς εργαζόμενους, στο λαό της Παλαιστίνης και σε κάθε λαό που αγωνίζεται, σε κάθε κολασμένο αυτής της γης.
    Δείξαμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τα δόντια μας στην κρατική και παρακρατική καταστολή, στην τρομοκρατία των εργοδοτών, σε νομοθέτες και δικαστές, σε ντόπιους και ξένους καπιταλιστές, σε μεγαλοδημοσιογράφους και υπερασπιστές της κοινωνικής τάξης και ασφάλειας.
    Θα συνεχίσουμε να διασαλεύουμε την κοινωνική τάξη, να «βρωμίζουμε» την Νέα Σμύρνη με το μικρόβιο της ελευθερίας, να σπάμε με συνθήματα και πανό την καλή εικόνα της πλατείας με τις βιτρίνες και τις καφέτεριες. Θα συνεχίζουμε να διαταράσσουμε την κοινωνική ειρήνη με το λόγο και τη δράση μας. Γιατί κάθε στιγμή, όπου εξαπολύεται μια επίθεση εναντίον της τάξης του κόσμου, είναι ωραία.
    Εδώ, στο κέντρο της πλατείας της Νέας Σμύρνης, σκίζουμε την εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, πατάμε το fast forward και βλέπουμε εμάς, όλους εμάς να συνειδητοποιούμε την αναγκαιότητα και να παλεύουμε για την πραγμάτωση της ελευθερίας. Γιατί, είναι πλέον ολοφάνερο: είμαστε εικόνα από το μέλλον.

    Υ.Γ. Εννοείται ότι ούτε για ένα λεπτό ανησυχήσαμε από την ερώτηση του βουλευτή Αποστολάτου του ΛΑΟΣ. Ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και ποιοι είναι οι σύντροφοι μας. Αλλά απέναντι στα φασιστικά και εθνικιστικά απολιθώματα που περιφέρουν τα κουρασμένα τους κουφάρια ανάμεσά μας, η ανοχή μας είναι πλέον «μηδενική».


    Κάποιοι (όχι όλοι) από τους πραγματικά απηυδισμένους και αγανακτισμένους πολίτες – καταληψίες του Ελεύθερου Γαλαξία

    Υ.Γ2. Για όσους ίσως αναρωτιούνται ακόμα ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, τους καλούμε να έρθουν από κοντά να δουν. Γιατί, όπως λέει και ο Σαρπηδώνας στο Γλαύκο, στη 12η ραψωδία της Ιλιάδας: «Έτσι κι αλλιώς, χίλιοι θάνατοι κρέμονται συνέχεια πάνω απ’ τα κεφάλια μας, απ’ τους οποίους ούτε να ξεφύγει, ούτε να γλυτώσει μπορεί κανείς. Εμπρός λοιπόν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP