Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση του Ελεύθερου Γαλαξία

«Εμείς θα στήσουμε περίπτερο μπροστά στο Γαλαξία... Για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την ιστορία» είπε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στη διακομματική επιτροπή του Δήμου για τι ευρωεκλογές, στις 11/05.

Το ΛΑΟΣ προκλητικά και απειλητικά χρησιμοποιεί την προεκλογική περίοδο για να πετύχει το κλείσιμο του Ελεύθερου Γαλαξία. Από τις πρώτες μέρες της κατάληψης, το ΛΑΟΣ ζήτησε την καταστολή του εγχειρήματος και την παρέμβαση εισαγγελέα, μέσω επερώτησης στη Βουλή.

Εδώ και 150 μέρες ο Ελεύθερος Γαλαξίας λειτουργεί ως αυτοδιαχεριζόμενο πολιτιστικό κέντρο και κέντρο δράσης και αντιπληροφόρησης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στο διάστημα αυτό έχουν διοργανωθεί συζητήσεις και δράσεις για πολιτικά – κοινωνικά θέματα που αποσιωπούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, οργανώνονται δωρεάν μαθήματα γλωσσών και πληροφορικής, δραστηριότητες για παιδιά, εκθέσεις, προβολές ταινιών και άλλα. Η συμμετοχή στο εγχείρημα καθημερινά αυξάνεται.

Εδώ και μέρες είναι σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από εισαγγελέα για το Γαλαξία, στα πλαίσια της «εγκυκλίου Σανιδά» που επιτίθεται στο Πανεπιστημιακό Ασυλο και τις καταλήψεις δημόσιων χώρων. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οδηγούνται στην παραγραφή πραγματικά εγκλήματα που έγιναν χωρίς κουκούλες. Αθωώνονται οι κουμπάροι και τα Βατοπέδια. Δικάζονται εργαζόμενοι και νεολαίοι. Χαρίζονται δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος, ενώ φέρεται να δηλώνει ότι «ο Γαλαξίας είναι υπόθεση της πόλης και δεν χωράει εισαγγελέας», ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην καταστολή καταγγέλλοντας σε αρθρογραφία το εγχείρημα ως «παράνομο». Οι δεκάδες άλλες παρανομίες που αφορούν την καταστρατήγηση των δημόσιων χώρων της πόλης μας φαίνεται πως δεν τον ενοχλούν.

Είναι φανερό τί μεθοδεύεται. Μπροστά σε έναν χώρο υπόδειγμα αμεσοδημοκρατίας, που έχουν θέση και ρόλο όλοι οι πολίτες πλην των φασιστών, και ενώ στις 150 ημέρες λειτουργίας του δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα στην πλατεία, επιδιώκεται να στηθεί μια πρόκληση.

Κάποιοι σκέφτηκαν «απέναντι σ’ αυτούς που υποστηρίζουν τους μετανάστες θα βάλουμε αυτούς που με λοστούς προσπαθούσαν να τους ξεκαθαρίσουν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Ας βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα.»

Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια προβοκάτσιας εκ μέρους του ΛΑΟΣ και καθιστούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο υπεύθυνους σε περίπτωση που δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην πλατεία.

Καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν σθεναρά θέση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές κατασυκοφάντησης και δημιουργίας προβοκάτσιας.

Καλούμε όλους τους πολίτες/δημότες να προστατεύσουμε όλοι μαζί τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ αυτοδιαχειριζόμενο ΓΑΛΑΞΙΑ.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Νέα Σμύρνη, 12/05/2009
eleftherosgalaxias@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP